بلاک مگ | سرویس ورزش - انجام فیزیوتراپی در منزل به عنوان یک روش فیزیکی و حرکتی برای کاهش درد و بالا بردن تحرک مفاصل بسیار مفید و موثر است. این تمرینات برای سلامت بدن و رفع درد به ویژه در مفاصل کمر، پا و گردن ارائه شده و در منزل نیز قابل انجام دادن هستند. برای آموزش در این زمینه ابتدا باید توسط یک فیزیوتراپیست معاینه شوید و طبق وضعیت بدن شما تمرینات لازم به شما ارائه و آموزش داده شود. در این مقاله به آموزش فیزیوتراپی در منزل پرداخته و بخشی از این تمرینات را به شما ارائه میدهیم. پیشنهاد میکنیم مقالات مربوط به حرکات اصلاحی را نیز در بخش حرکت درمانی سایت بلاک مگ مشاهده کنید. با ما همراه باشید.
آموزش فیزیوتراپی در منزل
آموزش فیزیوتراپی در منزل توسط فیزیوتراپیست و پس از معاینه بدن انجام میشود. در این تمرینات طبق نیاز و وضعیت بدن بیمار، حرکاتی برای کشش و تحرک مفصل مورد نظر به فرد آموزش داده میشود که باید باید دقت لازم انجام شوند.
فیزیوتراپی به ویژه در شهرهایی که ترافیک و تردد بالا است همانند تهران و یا در افرادی که قصد تمرین مرتب دارند و امکان رفت و آمد هر روزه به کلینیک و ماندن در صف های طولانی را ندارند، بسیار مناسب و راحت است. همچنین برای سالمندان که توانایی حرکت کردن به مدت زیاد را ندارند و دچار مشکلات حرکتی هستند و افرادی که مبتلا به بیماریهایی از جمله بیماری ام اس، سکته مغزی، فلج مغزی هستند با آموزش فیزیوتراپی در منزل میتوانند به راحتی در منزل و در کنار خانواده این تمرینات را انجام دهند و مشکلی برای خود و اعضای خانواده در رابطه با رفت و آمد و جابجایی بیمار ایجاد نکنند. برای آشنا شدن شما، تعدادی از این تمرینات را در زیر آورده ایم.
۱ . جمع کردن بدن یا اسکوات
در دست خود یک وسیله محکم بگیرید. پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و به صورتی که میخواهید بر روی بدن خود بنشینید به بدن خود حالت نشسته بدهید. قسمت پایین بدن بایستی کاملا در وضعیتی راحت قرار داشته باشد. خم شدن زانوی شما باید به صورتی باشد که بتوانید انگشتان خود را ببینید و زانویتان مانع دید انگشتان شما نشود. در هنگام انجام حرکت مفصل کمر خود را به صورت کامل صاف نگه دارید.
تمرین اسکوات
۲. کشش عضلات شکم
ابتدا به سمت پهلو دراز بکشید و ساق پاها را به صورت موازی و در یک راستا قرار دهید. وضعیت بدن را حفظ کنید و در همین وضعیت، پای بالا را به سمت عقب بکشید. دقت کنید که در این حرکت تنها ساق پای بالا را به سمت عقب ببرید و بدن را جابجا نکنید.
کشش عضلات شکم
۳. افزایش انعطاف لگن
پس از منقبض کردن شکم و بی حرکت ماندن آن، زانوهای خود را خم کنید و به آنها زاویه ۹۰ درجه بدهید. زانوهای خود را به همان صورت بالا بیاورید و با دست به زانوهای خود به سمت پایین فشار وارد کنید. این فشار را ۳ تا ۵ ثانیه نگه دارید. سپس دست خود را رها کرده و حرکت را دوباره انجام دهید.
افزایش انعطاف لگن
۴. تقویت عضله چهار سر ران
پایی که آسیب دیده است را به صورت صاف قرار داده و زانوی خود را بر روی یک توپ یا حوله گرد شده قرار دهید. در این وضعیت ماهیچه ران خود را برای مدت زمان ۳ تا ۵ ثانیه محکم نگه دارید.
تقویت عضلات چهار سر ران
۵. تمرین خم کردن و کشش زانو
یک صندلی بیاورید. بر لبه آن نشسته و زانویی که آسیب دیده است را به سمت عقب و زیر صندلی بکشید و هول دهید. زانو را در همین حالت نگه دارید، سپس به حالت اولیه برگردانید.
تمرین خم کردن و کشش زانو
۶. تقویت عضلات همسترینگ
بر روی مفصل کمر بخوابید و زانویی که آسیب دیده را با زاویه ۴۵ درجه خم کنید. پاشنه پای خود را به مدت ۳ تا ۵ ثانیه بر روی زمین قرار دهید و در همان وضعیت بمانید.
تقویت عضلات همسترینگ
۷. کشش مچ و کف پا
ابتدا یک پارچه را به صورت نواری درآورده و آن را به دور کف پای خود بپیچید. برای انجام این حرکت پارچه را محکم نگه داشته و کف پای خود را به سمت جلو فشار دهید.
کشش مچ و کف پا
بیشتر بدانید: درمان درد سیاتیک با ورزشهای مفید خانگی (آموزش تصویری)
هدف از انجام حرکات فیزیوتراپی
انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل باعث پیشگیری از بیماریها میشود.
میتواند افراد را با محیط کار تطابق دهد.
کیفیت زندگی افراد را بالا میبرد.
نیاز به برخی جراحی ها را کاهش میدهد.
از درمانهای دارویی که مدت زیادی طول میکشند برای نتیجه دادن و عوارض بالایی نیز در پی دارند پیشگیری می کند.
فیزیوتراپی و پیشگیری از بیماری ها
دلایل موثر بودن فیزیوتراپی در منزل
تمرینات فیزیوتراپی در منزل می تواند هماهنگ با برنامه زندگی شما باشد و شما مجبور به هماهنگ کردن برنامه خود با برنامه کلینیک نیستید.
فیزیوتراپیست میتواند با وارد شدن به منزل به ارزیابی محیط شما و وسایلی که مورد استفاده قرار می دهید بپردازد.
سپس به شما پیشنهادهایی میدهد تا بتواند تغییراتی در زندگی شما پدید آورد و مشکلات شما را حل کند. به طور مثال روشی که در آشپزخانه برای آشپزی و کارهای مربوطه مورد استفاده قرار می دهید را تغییر میدهد.
میتوانید پس از انجام تمرینات در منزل به راحتی به ریکاوری بدن خود بپردازید. به این دلیل که نیازی به رفت و آمد و قرار گرفتن در ترافیک و تلاش برای عبور از میان جمعیت در این روش ندارید.
نکات قابل ذکر برای انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل
توجه داشته باشید که کیفیت انجام تمرینات بسیار مهمتر از دفعات تکرار آن است. تعداد کمتر تمرینات با کیفیت موثرتر از تعداد بیشتر ولی به صورت اشتباه است.
تمرینات هر ناحیه را با تمرکز بر روی همان ناحیه انجام دهید.
بهتر است حرکات آموزش داده شده بسیار آهسته و آرام انجام شود. از سرعت در انجام حرکات بپرهیزید.
دفعات انجام هر تمرین حداقل ۵ مرتبه است و افزایش تعداد آن باید به مرور صورت پذیرد.
تمرکز بر روی انجام تمرینات
اگر شما تجربه آموزش فیزیوتراپی در منزل را دارید تجربه خود را درباره مزایا و معایب آن با ما و خوانندگان بلاک مگ به اشتراک بگذارید.
- راهنمای جامع عروسی , عروسی باکلاس تهران , خانه داری و آشپزی , دوران آشنایی پیش از ازدواج , پذیرایی ساده , آموزش مسائل زناشویی , عروسی لری , مدل دفتر یادگاری عروسی , عروس و داماد به انگلبسی , دامادی در خواب , بارداری , دانستنی های قبل و بعد از ازدواج , آشپزی با تاتیا نا , متن کارت عقد , دانستنی های قبل از ازدواج pdf , کارت دعوت جشن تولد بزرگسال , برگزاری مراسم عروسی ارزان , خانه داری به انگلیسی , مراسم نامزدی چیست , مراسم ازدواج آوا و آوش ,